Best Select

Als lid van Best Select kweken we ook enkele patent soorten. Hieronder vindt u een overzicht.

Buddleja 'Argus Velvet'

De Buddleja ARGUS® Velvet heeft een grote sierwaarde vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze en de bladkleur, vooral als accentplant in openbaar groen en in de tuin. Deze cultivar bloeit volop van juli tot oktober. De Buddleja ARGUS® Velvet wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem op een zonnig plekje. Hij laat zich goed combineren met bosrand en borderplanten, als hij er niet te dichtbij geplant worden.

Ons aanbod: - container in 3 liter

Bron: www.bestselect.be 

Buddleja 'Argus White'

De Buddleja ARGUS® White heeft een grote sierwaarde vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze en de bladkleur, vooral als accentplant in openbaar groen en in de tuin. Deze cultivar bloeit volop van juli tot oktober met schitterende witte bloemen. Hij is bijzonder compact en daarom ook geschikt voor kleinere stadstuintjes.

 

Ons aanbod: - container in 3 liter

Bron: www.bestselect.be

Hydrangea macrophylla 'Cloudi'

Een hortensia die er bijzonder romantisch uit ziet.De ontluikende bloemen zijn wit maar ontpoppen zich in zachte wolkjestinten: pastelblauw of poederroze. De zuurtegraad van de bodem bepaalt welke van die twee het wordt. De afgeplatte bolvormige trossen zijn soms helemaal gevuld met steriele bloemen en soms meer los met fertiele bloemen.

 

 

Ons aanbod: - container in 3 liter

 

Bron: www.bestselect.be

Hydrangea paniculata 'BOBO' 

De Hydrangea paniculata 'BOBO' is een dwerg pluimhortentia. Bij regelmatige snoei wordt deze niet hoger dan 60 tot 70 cm. De plant is zéér bloeirijk, er wordt een echte wolk van wit-groene bloemen gevormd, die later zachtroze verkleuren. De Hydrangea 'BOBO' bloeit reeds van begin juli tot september en is zeer geschikt voor (kleine) tuinen of als terrasplant.

 

Ons aanbod: - plantgoed in P10,5

                      - container 4 liter 

Bron: www.bestselect.be

Hydrangea paniculata 'Mega Mindy' 

De Hydrangea paniculata 'Mega Mindy' heeft een stevig en goed ontwikkelende struikvorm met rechtopgaande takken. De hoogte van deze struik varieert rond 1,25m tot 1,75m. De zeer grote bloeikegels zijn in het begin wit gekleurd, maar verkleuren sterk roze-rood in de nazomer en herfst. Ook in de winter zorgen de berijmde kegels voor een sfeervol tuintaffereel.

 

Ons aanbod: - container in 4 liter

Bron: www.bestselect.be


Hydrangea paniculata 'Pinky Winky'

Deze pluimhortensia is een populaire zomerbloeier met opvallende kgelvormige witte bloemtrossen die later roze verkleuren. De Pinky Winky bloeit vanaf de vroege zomer met witte bloemen. Vanaf begin augustus beginnen ze een zacht rozeblos te vertonen, hierna kruipt de rode gloed langzaam over de ganse bloemtros omhoog tot die volledig rood is.

 

Ons aanbod: - plantgoed in P10,5

                     - container in 4 liter

Bron: www.bestselect.be

Ligustrum Massif

De ligustrum Massif in een bodembedekkende Ligustrum die niet hoger wordt dan 1 meter. Door zijn vlakke groei wordt de bodem met een fris groen bladerdek ingevuld. Hierdoor is deze plant ideaal voor openbare aanplantingen, brede order, talluds, bermen, ... De plant bloeit in juni en vormt nadien paars-zwarte bessen die tot lang in de winter aan de plant blijven hangen.

Ons aanbod: - container in 1,5 liter

Bron: www.bestselect.be 

Rosa Archimedes

Deze roos vormt enkelvoudige, warm rode bloemen met een wit hart waar opvallend gele meeldraden opkomen. De bloei is weelderig en strekt zich uit van juni tot eind september. De hoogte van deze goed groeiende, vertakkende struik is 60 cm. Hierdoor is deze ideaal voor bodembedekkende aanplantingen in openbaar groen en in particuliere tuinen. Ook als vakbeplanting heeft deze lage roos een mooi effect.

 Ons aanbod: - container in 1,5 liter

Bron: www.bestselect.be 

Rosa 'Bee Gold'

Bee Gold is een compacte roos met licht gele bloemen. Net zoals bij veel wilde rozen tellen de bloemen slechts 5 bloemblaadjes, daardoor heeft Bee Gold een zeer natuurlijke look. De bloemen vallen op door de in het oog springende meeldraden. Deze roos heeft een uitstekende ziekteresistentie. De roos kan worden aangeplant in de tuin, in lage borders, maar ze doet het ook prima in een pot op het terras.

 Ons aanbod: - container in 1,5 liter

Bron: www.bestselect.be 

Rosa 'Bee Proud'

Bee Proud is een aparte roos met opvallende veelkleurige bloemen. De gesloten knoppen zijn rood,  de bloemblaadjes zijn oranje tot zalmroze met een geel hart. De open bloem heeft opvallende meeldraden. De vorm van de bloemblaadjes zorgt voor een speels effect en bezorgt de bloemen een extra fleurig karakter. Bee Proud bloeit een hele zomer lang tot laat in de herfst en heeft een  zeer goede ziekteresistentie. 

Ons aanbod: - container in 1,5 liter

Bron: www.bestselect.be 

Rosa 'Mel Bee'

Mel Bee vormt grote dichte trossen met tientallen roze bloemen en bloeit een hele zomer lang tot laat in de herfst. Door de opvallende bloeiwijze en continue bloei is deze roos een blikvanger in de tuin. Eén stengel van deze roos vormt een volledig boeket met roze bloemtjes. Mel Bee is een zeer groeikrachtige roos met een uitmuntende ziekteresistentie. De roos doet het goed in hoge tuinborders en ook in parken.

Ons aanbod: - container in 1,5 liter

Bron: www.bestselect.be 

Rosa 'Tsarina'

Tsarina is een gezonde roos met een donkergroen dicht bladerdek, de bloemen zijn champagnekleurige met een zonne-gele toets in het hart van de bloemen. De roos bloeit van juni tot in de herfst. De roos werd ‘Tsarina’ genoemd omwille van haar geraffineerde kleur en tijdloze klassieke verschijning.

 

Ons aanbod: - container in 1,5 liter

Bron: www.bestselect.be